Bästa kreditkortet för dig som tankar


Vi på Bensinpriser har många gånger fått frågan om vilket bensinkort som är bäst för dig som tankar. Problemet är dock att det finns inget bra bensinkort då ena dagen är en kedja/station billig och nästa dag kan det vara en annan. Det finns dock en lösning och det är att skaffa ett Visa-kreditkort.

Vi har därför nu gått igenom de flesta kreditkort och valt ut ett som vi rekommenderar. Det ger 0,5% bonus tillbaka på alla kortköp (förutom andra flygbolag än Norwegian) upptill totalt 100000kr per år och passar till mer eller mindre alla.

VISA-kort från Bank Norwegian

Fördelar

  • Ingen årsavgift på kortet (ett vanligt Visa som fungerar som ditt vanliga kort).
  • Ingen bonus vid inköp hos andra flygbolag.
  • 0,5% bonus på alla andra kortköp upptill sammanlagt 100000kr per år.
  • Avgiftsfria bankomatuttag i hela världen.
  • Gratis reseförsäkring när du betalar resan med kortet.
  • Upptill 45 dagar räntefri betalning.
  • Välj en egen pinkod.
  • Ansök med bankid/mobilt bankid och få svar direkt.
  • Gratis internetbank, logga in i dator/mobil med bankid/mobilt bankid.

Hur fungerar bonus?

Många undrar säkert vad bonus innebär då det är relativt ovanligt i Sverige. Bonus innebär i detta fall helt enkelt att du får tillbaka 0,5% av det du handlar för. Så handlar du för 200kr så får du 1kr tillbaka. Hos Bank Norwegian använder man sig av cashpoints för bonusen, vilket är samma sak som norska kronor. Så du bör därmed alltid använda ditt Bank Norwegian-Visa när du betalar för att maximera din bonus.

Hur får jag bonusen utbetald?

Bonusen du får hos Bank Norwegian används som betalning/delbetalning vid resor och tilläggstjänster hos flygbolaget Norwegian. Så du kan se det som ett semestersparande. Då Norwegian är ett lågprisbolag så räcker även bonusen förhoppningsvis längre bort än med andra flygbolag.

Kombinera bonuskort få mer bonus

Handlar du t.ex. på ICA och drar ditt ICA-kort först så får du 1% bonus på detta och betalar du därefter med ditt kreditkort så får du även 0,5% där vilket gör att du totalt får 1,5% tillbaka.

Anslut ditt kreditkort och få rabatt på bensin

Anslut till Preem och få 15öre rabatt per liter på bemannade mackar och 5 öre på obemannade.

Anslut till Statoil/CircleK och få 15öre rabatt per liter.

Hur kan kreditkort ge bonus på kortköp?

Detta har en enkel förklaring och handlar om kortavgifter. När du som kund handlar och betalar med ditt kort så tar banken en kortavgift. Vissa kreditkort har valt att dela ut 0,5% av denna till dig som kund samtidigt som man bjuder på ett kort. Kortutgivaren tjänar därmed pengar på kortavgifterna men väljer att ge en del av dessa till dig tillskillnad från de vanliga bankerna som behåller hela delen av kortavgifterna och dessutom ofta tar betalt för själva kortet.

Hur fungerar det med kreditkort?

Det fungerar som så att allt du handlar med kortet får du en faktura på en gång i månaden. Fakturan ser ut som ett kontoutdrag och därefter kan du se summan av alla köp. När du skall betala fakturan så kan du välja att antingen delbetala eller att betala hela fakturan på en gång. Väljer du att betala hela fakturan så tillkommer inga avgifter alls. Du betalar alltså enbart för det du handlat under månaden.

Skulle du välja att delbetala så är räntorna rätt höga. För Bank Norwegian gäller effektiv ränta 21,93% vid en utnyttjad kredit på 15 000 SEK över 12 månader (2017-12-12). Så vi rekommenderar verkligen att du betalar av hela fakturan varje månad.

OBS! Väljer du pappersfaktura så kostar det. Väljer du e-faktura så är det gratis på Bank Norwegian.

Nackdelar med kreditkort

Kortet är ett kreditkort vilket i sig inte är ingen nackdel, dock så kräver detta att man håller koll på hur mycket man handlar för så att man har råd att betala fakturan. I de fall man inte har råd någon månad så kan man delbetala sin skuld men då tillkommer räntor och extra avgifter. Ett sätt att slippa detta problem är dock att sätta in pengar i förväg och därmed inte använda sig av krediten.