Bästa kreditkortet för dig som tankar!?


Vi på Bensinpriser har många gånger fått frågan om vilket bensinkort som är bäst för dig som tankar och därför länge haft planer på att göra en sammanställning. Problemet när vi började med denna är att skall man tanka billigt så behöver man tanka på flera olika bolag då priserna ofta varierar.

Nu finns dock ett kreditkort som vi testat och som fungerar riktigt bra och passar till mer eller mindre alla. Kreditkortet kommer från Banknorwegian.

Fördelar

  • Ingen årsavgift på kortet (ett vanligt Visa som fungerar som ditt vanliga kort).
  • 1% bonus på alla kortköp.
  • Avgiftsfria bankomatuttag i hela världen.
  • Gratis reseförsäkring när du betalar resan med kortet.
  • Upptill 45 dagar räntefri betalning.
  • Välj en egen pinkod.
  • Ansök med bankid/mobilt bankid och få svar direkt.
  • Gratis internetbank, logga in i dator/mobil med bankid/mobilt bankid.

Hur fungerar bonusen?

Många undrar säkert vad bonus innebär då det är relativt ovanligt i Sverige. Bonus innebär att helt enkelt får tillbaka 1% av det du handlar. Så handlar du för 100kr så får du 1kr tillbaka. BankNorwegian använder sig av cashpoints för bonusen, vilket är samma sak som norska kronor. Då kortet är ett Visa så bör du använda det alltid vid betalning för att maximera din bonus.

Hur får jag bonusen utbetald?

Bonusen du får används som betalning/delbetalning vid resor och tilläggstjänster hos flygbolaget Norwegian. Så du kan se det som ett semestersparande. Då Norwegian är ett lågprisbolag så räcker även bonusen förhoppningsvis längre bort än med andra flygbolag.

Kombinera bonuskort få mer bonus

Handlar du t.ex. på ICA och drar ditt ICA-kort först så får du 1% bonus på detta och betalar du därefter med ditt Norwegian så får du även 1% där vilket gör att du totalt får 2% tillbaka.

Anslut ditt Norwegiankort och få rabatt på bensin

Anslut till Preem och få 15öre rabatt per liter på bemannade mackar och 5 öre på obemannade.

Anslut till Statoil/CircleK och få 15öre rabatt per liter.

Hur kan BankNorwegian ge bonus på kortköp och kortet vara gratis?

Detta har en enkel förklaring och handlar om kortavgifter. När du som kund handlar och betalar med ditt kort så tar banken en kortavgift. BankNorwegian har valt att dela ut 1% av denna till dig som kund samtidigt som man bjuder på ett Visa-kort. BankNorwegian tjänar därmed pengar på kortavgifterna men väljer att ge en del av dessa till dig tillskillnad från de vanliga bankerna som behåller hela delen av kortavgifterna och dessutom ofta tar betalt för själva kortet.

Hur fungerar det med kreditkort?

Det fungerar som så att allt du handlar med kortet får du en faktura på en gång i månaden. Fakturan ser ut som ett kontoutdrag och därefter kan du se summan av alla köp. När du skall betala fakturan så kan du välja att antingen delbetala eller att betala hela fakturan på en gång. Väljer du att betala hela fakturan så tillkommer inga avgifter alls. Du betalar alltså enbart för det du handlat under månaden.

OBS! Väljer du pappersfaktura så kostar det 45kr/mån. Standard är faktura via epost (grön faktura) och det är gratis. För enkelhets skull rekommenderar vi dock att du ansöker om e-faktura som även det är gratis i din internetbank.

Nackdelar med kreditkort

Kortet är ett kreditkort vilket i sig inte är ingen nackdel, dock så kräver detta att man håller koll på hur mycket man handlar för så att man har råd att betala fakturan. I de fall man inte har råd någon månad så kan man delbetala sin skuld men då tillkommer räntor och extra avgifter. Ett sätt att slippa detta problem är dock att sätta in pengar i förväg och därmed inte använda sig av krediten.

Läs mer om kortet hos Banknorwegian och ansök.


Dela sidan

Reklam i rampljuset:

Se månadens erbjudanden från Yves Rocher.

Spara pengar: