Integritetspolicy

Din personlig integritet är viktig för oss och därför vill vi berätta om vår integritetspolicy. Detta för att du skall förstå vilken information vi samlar in samt hur den används. För att göra det enkelt för dig att hitta vår integritetspolicy så hittar du den längst ner på varje sida samt i samband med att information om dig behövs.

För att säkerhetsställa att hemsidan fungerar korrekt så förs loggfiler samt analyseras via behov. Loggfilerna innehåller ingen personlig information om dig, dock så loggas din IP-adress. Detta sker för vår och din egen säkerhet genom en intresseavvägning vi gjort. Loggfilerna sparas i max 1 år.

Bensinpriser samarbetar med en del tredjepartstjänster som även finns utanför EU/ESS och uppfyller Privacy Shield (och därmed uppfyller GDPR-kraven). Det innebär att din IP-adress förmedlas till dessa tjänster (som finns beskrivna längre ned). Någon annan personlig information (de IP-adresser vi lagrar internt eller din e-postadress) kommer Bensinpriser aldrig att lämna ut frivilligt till tredje part utan ditt samtycke. Gör du dock något brottsligt och vi får en förfrågan ifrån en myndighet så kommer vi dock att lämna ut begärd information.

Säkerhet

Bensinprisers server finns fysiskt i Sverige och är av typen molnserver (nedan kallad endast server). Då vår leverantör verkar i Sverige så är de skyldiga att precis som vi följa de nya GDPR-direktiven. Själva servern sköts av oss själva och det är endast en person hos oss som har tillgång till den.

När du besöker vår sajt så sker även då all kommunikation via HTTPS/SSL vilket innebär att den är krypterad mellan din enhet och vår server för både din och vår säkerhet. För extra säkerhet så anlitar vi även Cloudflare som är ett säkerhetsföretag som jobbar för att stoppa hacker-attacker, det innebär att de får del av din IP-adress när du besöker vår sida.

Personuppgifter vi lagrar och hur de används

IP-nummer

  • När du skickar in ett förslag på företag/station sparas ditt IP-nummer i max 90 dagar.
  • När du uppdaterar ett pris på en station sparas ditt IP-nummer i max 90 dagar.
  • När du loggar in på din användare sparas ditt IP-nummer i max 90 dagar.
  • Samt vid alla begäran mot vår server loggas ditt IP-nummer max 1 år.

Ovanstående IP-nummer lagras för din och vår säkerhet efter en intresseavägning vi gjort. Uppgifterna raderas automatiskt när tidsperioden uppnåtts.

E-postadress

När du blir medlem så ger du ditt samtycke till att vi får lagra din e-postadress. Din e-postadress används för att du skall kunna logga in på din användare samt för att du skall kunna använda glömt lösenord-funktionen vid behov. Vi kan även använda din e-postadress för att kontakta dig om det skulle vara något viktigt men det är något som då sker i undantagsfall.

När du blir medlem så får du ett e-postmeddelande med en aktiveringslänk som du måste trycka på för att aktivera din användare. Om du inte aktiverar din användare inom 3 dagar så raderas din användare inkl. din e-postadress från vårt register och du måste bli medlem på nytt om du så önskar.

För att skydda ditt lösenord så sparar vi det på ett säkert sätt och inte i klartext. Din e-postadress lagras så länge du är medlem och du kan när som helst kontakta oss för att säga upp ditt medlemskap och därmed få den raderad.

Övrigt

Du kan även lämna personuppgifter genom att t.ex. ange ditt telefonnummer när du skickar in en begäran om ändring av en station eller förslag på en ny station. Skickar du då in ditt telefonnummer eller andra personuppgifter så betyder det att du samtycker till att dessa publiceras publikt och tillsvidare. Du kan dock när som helst skicka in en ny ändring av en station och begära att uppgifterna tas bort.

De personuppgifter vi lagrar IP-adress samt e-postadress lagras internt och är inget vi delar med oss av till tredjepart.

Skickar du e-post till oss så lagrar vi ditt e-postmeddelande i max 1 år detta för att kunna gå tillbaka och hjälpa dig med äldre ärenden som kan bli aktuella igen.

Dina rättigheter

Om du vill få dina personuppgifter rättade, raderade eller vill göra invändningar mot behandlingen av dessa så kan du kontakta personuppgiftsansvarig på [email protected]. Under sommaren kommer vi även ta fram en tjänst så du kan ladda ner din data i ett smidigt format. Skulle du vara missnöjd med hur vi hjälper dig i ditt ärende så kan du lämna ett klagomål till Datainspektionen som då blir en oberoende part.

Cookies

Bensinpriser använder sig av cookies. Detta för att göra det lättare för dig när du surfar på vår hemsida. Vi informerar om detta då det är vår skyldighet enligt lag. Vi använder oss av två typer av cookies dels cookies som lagras på din dator och dels sessionscookies.

Den som lagras på hårddisken används så att du t.ex. slipper logga in samt komma ihåg cookie-val du gjort. Den andra typen är sessioncookies. Dessa cookies ser till så att olika annonser utifrån vår roteringsmotor visas och så att ditt användarnamn och lösenord blir ihågkommet ifall du inte tillåter vanliga cookies. Så fort du stänger webbläsaren så slutar dessa att gälla.

Även annonser från tredjepartsföretag visas på vår webbplats när du besöker den. Dessa företag kan använda information såsom enhetsidentifierare eller liknande (med undantag av namn, adress, e-postadress och telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som du kan tänkas vara intresserad av. De hjälper oss även att analysera hur webbplatsen används och ge oss statistik. Då de använder sig av cookies som kan anses vara personuppgifter i kombination med andra uppgifter så kan du själv välja att inte tillåta de genom att blockera cookies i din webbläsare eller genom våra cookies-val nedan. Se gärna även verktygen längre ner på sidan för att radera cookies från vår sajt samt från de tredjepartsföretag vi samarbetar med.

Tredjepartstjänster/annonsnätverk som används på den här hemsidan:

Annonsnätverk som Google Adsense kan dela dina uppgifter till:

Denna webbsida använder även Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. (”Google”). Google Analytics använder “cookies”, dvs textfiler som placeras i er dator för att kunna analysera hur användare använder webbsidan. Informationen som genereras av sådan cookie genom er användning av webbsidan (inklusive er IP-adress) kommer att vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i U.S.A. Google kommer att använda denna information i syfte att utvärdera er användning av webbsidan, sammanställa rapporter av aktiviteter på webbsidan för den som innehar webbsidan och tillhandahålla andra tjänster i samband med aktiviteter på webbsidan och användning av Internet. Google kan också överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag, eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman er IP-adress med annan data som Google innehar. Ni kan neka användningen av cookies genom att välja vissa inställningar på er webbläsare, men vänligen observera att om ni gör detta kan det hända att ni inte har möjlighet att använda webbsidans funktionalitet fullt ut. Genom att använda denna webbsida, samtycker ni till att Google behandlar era personuppgifter på det sätt och för de syften som beskrivs ovan.Uppgifterna hos Google Analytics lagras i maximalt 26 månader.

Val för cookies och tredjepartsfunktioner

Här kan du välja att tillåta eller inaktivera tredjepartsfunktioner på sidan. Vi uppskattar verkligen ifall du tillåter samtliga då det hjälper oss att göra sidan bättre samt driva vidare den då sidan är beroende av reklamintäkter. När du tillåter tredjepartsfunktioner så kan uppgifter delas med dessa enligt ovanstående text samt att cookies kan skapas från dessa tjänster.

Kontrollera dina inställningar



Annonser

Vår hemsida är beroende av reklamintäkter för att kunna drivas vidare och därför ber vid dig att tillåta dessa.



Statistik

Vår hemsida är beroende av statistik för att kunna analysera hur sidan används och därmed kunna bedöma hur sidan skall utvecklas vidare.



Delningsmodul

Vår hemsida är beroende av besökare och därför har vi en delningsmodul så du enkelt kan tipsa andra om sidan.



Använd sidan utan tredjepartsfunktioner

Här kan du godkänna informationsrutan som kommer upp på övriga sidor och därmed använda sidan utan tredjepartsfunktioner.



Avanmäl/radera cookies

Om du vill så kan du trycka här för att radera alla cookies från Bensinpriser. Vidare så kan du använda Digital Advertising Alliance’s Consumer Choice verktyg för att rensa din enhet från information och cookies som insamlats av tredjepartstjänster och tredjepartsannonsnätverk. För ytterligare val när det kommer annonsnätverk så besök gärna den här sidan.